Kamerplanten als decoratie voor Halloween?!
Het is weer bijna de griezeligste feestdag van het jaar: Halloween. In de aanloop naar deze angstaanjagende feestdag worden veelal leuke en spannende decoraties uit de kast getrokken. Maar een simpele pompoen met een gezichtje is natuurlijk niet uniek. Er zijn namelijk zelfs kamerplanten en orchideeën die gemakkelijk passen in je interieur om je Halloween decoratie compleet te maken. Voeg met deze bijzondere planten uit onze lijst wat extra duistere magie toe aan jouw eigen plekje!

Ghost

Er zijn een hoop verschillende bijzondere en aparte planten die “Ghost” als naam hebben in de titel door hun unieke en bijzondere uiterlijk. Zo is er de zeldzame Dendrophylax lindenii “The Ghost Orchid” en de Hoya nicholsoniae New Guinea Ghost, maar ook bijvoorbeeld de wat meer bekende Philodendron “Florida Ghost”. De naam omschrijft de witte of lichter gekleurde eigenschappen van deze bijzondere tropishe planten.

(Black) Magic

Wat er nu echt uniek is in de natuur, en wat veel plantenliefhebbers zoeken, is de zwarte orchidee. Er zijn veel orchideeën die deze kleur benaderen en daardoor deze eigenschap benoemen in de plantennaam. Bovendien zijn er ook een hoop griezelige orchideeën die “magie” in de titel hebben. Om wat zwarte magie aan je interieur toe te voegen kan een Monn. Millennium Magic "Witchcraft" of een Cymbidium Little Black Sambo "Black Magic".

Spider

Haal jij ook altijd iemand anders om een spin buiten huis te zetten? Met deze spinnen hoeft dat niet! Deze tropische spinnenplanten, zoals bijvoorbeeld de Raphidophora sp. Spider, kunnen mooi ter decoratie jouw interieur opvrolijken en zijn bovendien helemaal in het Halloween thema!

Dracula

Ben jij ook bekend met de beroemde vampier van het boek van Bram Stoker? Deze klassieke horror is een van de meest bekende griezelverhalen, die niet mag ontbreken in het thema "Halloween". Maar wist je dat er ook een orchideeëngeslacht deze naam heeft? De Dracula vampira is een soort hiervan, die een van de meest zwarte bloemen heeft uit de natuur!

Snake

Naast enge spinnen en andere griezelige beesten, zijn slangen ook een terugkerend thema tijdens "Halloween". Zo is er bijvoorbeeld the mythe van Medusa. Maar wist je dat er ook verschillende tropische planten die naar de slang zijn vernoemd? Zo is er bijvoorbeeld de Oeceoclades spathilufera, die wel een heel spannend slangenpatroon heeft op de bladeren, maar ook een bijzondere bloem krijgt. 

Skeleton

Skeletten mogen natuurlijk ook niet ontbreken op deze griezelige avond. Maar er zijn zelfs planten die deze griezelige naam bevatten! Zo is er de Phildoendron Skeleton Key, die toch wel een heel aparte bladvorm heeft.

Vleeseters

De Nepenthes is een voorbeeld van een spookachtige plant. Deze plant heeft kelken waarmee hij kleine insecten verorbert. Deze plant kan naast zijn enge uiterlijk ook nog eens vliegenvangen! Vleesetende planten komen natuurlijk voor in een van de meest klassieke horrorfilms. Dus waarom zou je jouw huis er niet mee willen decoreren?

 

Tip

Uitgelichte producten

Aerangis articulataAerangis articulata
Aerangis articulata
Aanbiedingsprijs€21,95
Encyclia citrina (Euchile citrina)
Encyclia citrina (Euchile citrina)
Aanbiedingsprijs€69,90